Milyen panaszok esetén alkalmazhatom az Intestal tablettát?

Az Intestal tabletta nemcsak hasmenés esetén alkalmazható, hanem hasi diszkomfort, gyomorrontás, hányinger és gyomorégés esetén is hatásos.

Adhatom a gyermekemnek is az Intestalt?

Az Intestal kizárólag 12 éves kortól alkalmazható, 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében alkalmazása ellenjavallt.

Hogyan alkalmazzam az Intestalt?

12 éves kor feletti gyermekeknek és felnőtteknek egyszeri adagja 2 tabletta, amely fél – egy óránként ismételhető (maximum 8 alkalommal). Naponta 16 tablettánál többet ne vegyünk be.

Szedhetem-e az Intestalt terhességem vagy szoptatás alatt?

A terhesség első és második trimesztere alatt kizárólag alapos kockázat/előny mérlegelést követően alkalmazható. Mielőtt elkezdené használni mindenképp konzultáljon kezelőorvosával. A terhesség harmadik trimeszterében használata ellenjavallt, mivel növelheti a magzati károsodás kockázatát. Kis mennyiségben alkalmazva nem szükséges a szoptatást abbahagyni, azonban ha a javasolt dózist (2 tabletta) rendszeresen alkalmazzuk, a szoptatás megszakítása szükséges.

Milyen mellékhatásokat tapasztalhatok?

Mint minden gyógyszernek az Intestalnak is lehetnek mellékhatásai. Leggyakrabban a széklet és a nyelv fekete elszíneződése alakulhat ki. A termék bizmutot tartalmaz, amely a nyállal és a bélnedvekkel kölcsönhatásba lépve fekete bizmut-szulfidot képez. Ez ártalmatlan és átmeneti mellékhatás, a kezelés befejezését követően néhány nap alatt megszűnik.

> Milyen panaszok esetén alkalmazhatom az Intestal tablettát?

Érdekel, megnézem>>

>Letölthető anyagok

magyar_gyogyszer_logo